Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 22 september 2017

Veckobrev v. 39 år 5

Till föräldrar i årskurs 5

Hej!

Den här veckan har vi nästan blivit klara med alla utvecklingssamtal. Det har varit roligt att träffa alla trevliga föräldrar. Redan nästa ses vi igen på ett föräldramöte på onsdag.

Vad får stålullen att rosta?
I historia fortsätter vi med medeltiden och har lärt oss om klosterlivet och i kemin har vi 
fortsatt med undersökningar av vad som får metall att rosta. Vi dokumenterar vad vi gör i vår skrivbok och tränar på kemiska reaktioner. 

Matematiken kämpar vi vidare med multiplikationstabellerna vi ska försöka lära oss dem utantill.

Vi fortsätter med lässatsningen, några barn har läst klart sina böcker och förbereder sig för att redovisa och ge boktips till resten av klassen.

Nästa vecka  kommer vi att ha skolfotografering på tisdag 26/9 kl 08.30 på morgonen och på onsdagskvällen den 27 september kommer vi som sagt att ha ett föräldramöte. Vi kommer att informera om sådant som är aktuellt. Först kommer vi att ha en samling i vårt klassrum 17.30-18.10. Sedan går vi vidare till stora salen fram till 19.00 där rektor och elevvårdspersonal kommer att informera. Vi kommer att bjuda på frukt.Josef Cecilia och Hamid skulle vilja berömma eleverna i åk 5 för den goda arbetsron som de ger till varandra och vi hoppas att de kan fortsätta vara medvetna om det. 

Veckans läxa: 

Det har delats ut läxor i Bingel det finns uppgifter i matematik, svenska och engelska till nästa fredag. 

Sj-ljudet ska tränas på i svenskan till på fredag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar