Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 22 september 2017

Veckobrev klass 4,v.39

Veckobrev klass 4, v.39

Denna vecka har vi börjat med läslistor för att öka elevernas läsflyt (att kunna läsa flytande, utan att behöva bokstavera orden). I matte har det varit diagnos på området Taluppfattning. Lektionerna med problemlösning har också kommit igång. På idrotten har eleverna lärt sig om orientering. Bra att få träna på kartan och geografiska ord och begrepp praktiskt, och inte bara på geografi-lektionerna.  I teknik är det också praktiskt arbete inom området konstruktion och rörelse.
Det är jättebra att ni hör av er om vi varit otydliga med någon information ( tex läxor), så vi kan göra om och göra bättre.

Läxor v. 39
Tisdag: Orientering på idrotten, inga idrottskläder behövs
Torsdag: Engelska – s.79, 15 glosor, 2.”How old are you?” (till och med ”the same”)
Fredag: Matte- Bingel 2 övningar, från fredag till fredag
Fredag: Svenska – Veckans ord Skriv av texten i gula skrivboken. Var noga med handstil, stor bokstav och punkt. Träna stavning av orden , j-ljudet!

Övrigt:
På tisdag är det dags för fotografering för klass 4.
På onsdag går vi till biblioteket för dramatiserat bokprat och att låna böcker. För de elever som inte har lånekort behöver ni föräldrar fyll i ett papper för godkännande av att er barn får ett lånekort
På onsdag är ni välkomna på vårt föräldramöte kl 17.30-19.00. Vi samlas i klassrummet först och avslutar sedan i Stora salen med information från rektor. Fundera gärna på frågor ni vill ta upp.


Vi önskar er en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar