Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 7 september 2017

Bbilioteksrådet fick författarbesök

Idag hade Biblioteksrådet sitt första möte för läsåret. Varje klass år 1 - 6 är representerade av en flicka och en pojke. Vi kommer att ha möten ungefär en gång varje månad samtidigt som Elevrådet har sina möten.

Vi fick besök av Sofia Jardviken, som har skrivit "Hugo-böckerna". De har handlingen förlagd till skogarna i Kolmården med platser som finns på riktigt och som går att besöka. Sofia kommer att träffa samtliga elever i deras klasser ett par gånger under läsåret. 

Varje klass fick med sig ett ex. av Sofias senaste bok Hugo och Gullvagnens hemlighet. 

När Sofia har träffat klasserna första gången, kommer de att börja arbeta med boken på olika sätt beroende på ålder och vad de bestämmer tillsammans i klassen.

Det här kommer att bli både lärorikt och roligt tror vi i Biblioteksrådet efter att ha träffat Sofia. Inte minst jag som är biblioteksansvarig på GA, Billy Svensson, och som är kontaktperson för våra författarbesök.Här kan du läsa mer om Sofia och hennes böcker.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar