Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 1 september 2017

2B backade 32 år bakåt i tiden till år 1985

Idag var ledtråden för årtalet: Utbrott och troschock.


Året var 1985 och Cia var 12 år. Då var det vulkanutbrott i Colombia och 25000 människor dog.
Man kunde även se kometen Haley passera jorden. Melodifestivalen vanns av Kicki Danielsson. Bra vibrationer Den svenska programledaren Lill Lindfors bjöd på en troschock under programmet på Eurovision song contest . Detta för att få TV-publiken att vakna till i sofforna hemma.
Lill tappar kjolen. Vi diskuterade. Finns Kick i nutiden? Titta gärna på "Så mycket bättre" på TV 4. Kanske får vi höra bra vibrationer i en annan tolkning?
Vi tränar bland annat på dessa mål:
  • Kunna hitta årtalet på tidslinje.
  • Kunna läsa årtal 2015, 2005, 1995 osv,
  • Kunna skriva om en händelse och då använda ämnesspecifika ord.
  • Kunna använda begreppen nutid, dåtid, idag, igår, imorgon, årtionde, decennium,
  • Jämför dåtid med nu tid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar