Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 7 september 2017

2 A arbetar med år 1974

Idag var det dags för ett nytt årtionde i vårt tema "GA 120 år". Den här veckan har vi kommit till 1970-talet och vårt årtal är 1974.

Först repeterade vi vilka årtal vi har arbetat med hittills och övade att läsa dem på rätt sätt och hitta dem på tidslinjen - 2014, 2004, 1994 och 1984.

Sedan presenterade Sara tre händelser från 1974. Ledtrådar till händelserna var musikaliska framgångar, 20 blir 18 och en skidlegends internationella genombrott. Det handlade om ABBA som vann Eurovision Song Contest med "Waterloo", att myndighetsåldern i Sverige sänktes från 20 till 18 år och att Ingemar Stenmark gjorde sitt internationella genombrott när han vann  sin första världscupseger i "svenskbacken" i Madonna di Campiglio. Vi såg filmklipp på när ABBA sjöng sin vinnarlåt och såg när Ingemar tävlade i slalombacken och "hela" Sverige stannade.
Därefter fick eleverna återberätta händelserna med stöd av bilderna och till sist välja en bild att skriva om. 

Nästa vecka blir det ett nytt spännande årtal!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar