Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 31 augusti 2017

Året var 1984

Idag har vi i 2 A arbetat med ett nytt årtal i temat "GA 120 år". Vi arbetade med år 1984. Först tittade vi på tidslinjen för att hitta årtalet. Sedan berättade Sara till en PowerPoint. Den här gången handlade det om fantastiska läkarkunskaper, musikaliska framgångar och en saga med bl.a. grådvärgar, rumpnissar och vildvittror. Det blev många intressanta samtal i klassrummet och eleverna ställde många bra frågor. Efter lunchrasten fick eleverna återberätta händelserna med stöd av bilderna och välja en bild att skriva om samt markera årtalet på tidslinjen. Eleverna arbetade fokuserat och var bra på att hjälpa varandra. Nästa vecka är det dags för ett nytt spännande årtal!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar