Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 29 augusti 2017

2 A har idrott

Idag har klass 2 A haft idrott igen och det var Aleks som höll i lektionen. Eleverna fick öva på att följa instruktioner och springa och hoppa på olika sätt. I slutet av lektionen blev det också stafett och en bollek. Det var fullt ös hela tiden och alla elever var aktiva!

Här övar eleverna att hoppa på olika sätt, t.ex. jämfota och att hoppa över två pinnar i taget.


Här ska eleverna öva på längdhopp - att ta sats, hoppa med en fot och sedan landa på baken. Det var inte helt enkelt!

Här är det stafett. Varje deltagare ska springa ett varv runt en bana. Det gäller att lyssna noga på instruktionerna! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar