Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 3 april 2017

Vårblommor och födelsedagsfirande i klass 1B

I klass 1B har vi arbetat med våren och vårtecken. På NO:n har vi tittat på film om våren och på bilden har vi skapat vackra tulpaner 
Koncentration och krävs när tulpanerna ska klippas fram i färgglada färger.
De vackra tulpanerna pryder klassens fönster.
¨
Vi firar marsbarnen med "tårta" och önskesång.
Eleverna tränar på att berätta; vad de heter, i vilken månad de fyller år,
vilket datum de fyller år, hur många år de fyller och i vilka land familjen har sina rötter.
Vi lär oss nya sånger och nya flaggor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar