Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 18 april 2017

Information om läger och kollo på Brevik, Östervik och Sjöberga

sommarläger brevik 2017

Brevik har drivit läger i snart 60 år. Brevik är beläget vid skog, vatten och öppna fält där barn och ungdomar får perfekta möjligheter att vara en del av sitt sommarlov. Brevik erbjuder varje år friplatser för dessa läger. De riktar sig till barn-och ungdomar som vill komma ut på landet och där det inte finns ekonomisk möjlighet i familjen att hitta på sådana aktiviteter.
Sista ansökningsdagen är den 30 april 2017. Men det går att ansöka redan nu och Brevik tar in löpande. Förra året tog platserna slut.

Om Ni som vårdnadshavare och ert barn vill ansöka om lägret kontakta kurator på skolan eller prata med barnets mentor så hjälper vi dig med ansökan. Ni som vårdnadshavare kan också göra en egen ansökan men önskas hjälp så finns möjlighet att boka tid den 25 april från kl 8-12. Om Ni vill läsa mer om lägret gå in på www.kfumbrevik.se/sommarlager.
Tveka inte att hör av er med frågor till kurator Linn Pettersson, 0730202053.


Östervik

Ett kollo där barn och ungdomar (8-13 år) från Norrköpings kommun kan få chansen att komma ut i Skärgården under 4-12 dagar.  Barnen erbjuds olika grupper som till exempel fiske, idrott, drama, musik, hantverk/pyssel, vildmark och friluftsliv.

Det är olika perioder på sommaren utifrån barnets ålder och det erbjuds under perioden 20/6- 22/7. Sista ansökningsdagen är 30 juni. Läs gärna mer information på Österviks hemsida www.ostervikkollo.se

Om Ni som vårdnadshavare och ert barn vill ansöka om lägret kontakta kurator på skolan eller prata med barnets mentor så hjälper vi dig med ansökan. Ni som vårdnadshavare kan också göra en egen ansökan men till Östervik så krävs en form av yttrande ifrån kurator eller skolsköterska som vi gärna skriver.


Familjeläger Sjöberga

Det ena lägret är ett läger för hela familjen i Sjöberga lägergård. Den ligger vid Bråvikens strand ca 5 mil från Norrköping. Sjöberga drivs av Verdandi.  Vatten, natur och avkoppling för hela familjen erbjuds. Lägergården har sex strörre rum och tre mindre, en familj bor tillsammans. Personal bor i samma byggnad och finns till hands under veckan. Under veckan erbjuds olika aktiviteter, till exempel bad, kanotpaddling, pingis och skogspromenader.

Lägret är under 5 dagar och perioden är ifrån v26 till v31. Sista anmälningsdag är 28 april.

Om Ni som vårdnadshavare vill ansöka om lägret kontakta kurator på skolan eller prata med barnets mentor så hjälper vi dig med ansökan. Ni som vårdnadshavare kan också göra en egen ansökan men önskas hjälp så finns möjlighet att boka tid den 25 april från kl 8-12.  Det finns även möjlighet att ansöka via Familjerätts och familjeenheten. Mer information finns på www.verdandihoberga.n.nu


Samtliga läger är kostnadsfria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar