Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 6 april 2017

Glimtar från dagens arbete i klass 1A

Idag började vi dagen med matematik. Eleverna fick öva på problemlösning. De hade 20 kr och skulle välja olika sorters godis. Det skulle bli pengar över. De skulle rita vad de valde och skriva en uträkning på mattespråket. Extra utmaning var att handla fler än två saker, komma så nära 20 kr som möjligt eller att kunna göra en uträkning av hur mycket pengar som blev kvar. Det blev bra diskussioner i klassrummet och gott samarbete mellan eleverna.


Istället för rast på förmiddagen hade vi idag samling på skolgården hela skolan för att avslöja vinnaren i läsutmaningen och för att ha tävling i äggpickning. Gina blev vinnaren i klass 1 A.Sedan hade vi musik. Vi övade mer på att sjunga kanon "Vår tupp är död" och idag gick det riktigt bra! Vi lärde oss också en ny bokstavssång, "Örnen och indianen".


Imorgon är det fredag. Då är det sista skoldagen innan påsklovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar