Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 5 april 2017

Bokstavsjobb i 1B

Idag var vi på momentet att lyssna efter ljudet/bokstaven vi jobbar med. Vi jobbar med modellen EPA. Först tänker eleverna själva EGEN TANKE och letar efter ord med bokstaven i. Sedan får de viska till sin kompis och samla ord tillsammans PAR. Tillslut ser vi hur många ord klassen får när ALLA hör och samtalar.
Här blev det en trio som jobbade.

Elias håller koll på hur många ord de har.

Full koncentrationEleverna jobbar sedan efter en arbetsgång. 

När eleverna har skrivit klart checkar de sin text mot målen.
Det finns även en kolumn med kamratcheck. Här får Lamia hjälp av Jwil med idéer för att utveckla sin text.
En bra strategi för att kunna rita sitt hemliga ord är att titta på en bild och rita av.
I boken finns även fakta som eleverna kan använda när de skriver sina ledtrådar.

Nyfikna tjejer som gillar boken vi nyss läst under högläsningen.
Bockarna Bruse på Badhuset.
Vi har jämfört den med folksagan och hittat likheter men också skillnader.
Det var en riktigt rolig bok.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar