Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 19 april 2017

1 A skriver klart om påsklovet och ser på Lilla aktuellt

Idag har vi i klass 1 A arbetat vidare med våra texter och bilder om påsklovet. Efter en kort repetition vad man ska tänka på när man ska skriva en text, arbetade eleverna klart med uppgiften. När de var klara skulle de kontrollera visa saker i texten och sedan öva på att redovisa. Efter lunch fick sedan några elever läsa upp sina texter och visa sina bilder. Det fortsätter vi med i morgon!

Sista timmen av skoldagen hade vi So. Vi såg på Lilla aktuellt. Efter varje inslag, stannade vi programmet och pratade om innehållet. Eleverna fick berätta vad de lärt sig och ställa frågor eller ge kommentarer. Det blev många bra samtal i klassrummet! När vi hade sett klart, hjälptes vi åt att formulera rubriker till det som hade tagits upp i programmet. Sedan valde eleverna en rubrik de fastnat för. De skrev av den och ritade en bild till. Det märks att flera elever har som vana att se på Lilla aktuellt hemma om kvällarna också. Det tycker vi pedagoger i klassen är jättebra!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar