Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 24 april 2017

1 A laddar för Stadium Arena-dagen och samlar ord med Gg

Idag började vi dagen med idrott. Då det är tvärgruppsdag i Stadium Arena på onsdag, passade vi på att öva på en del av aktiviteterna vi kommer att få göra där.

Vi lekte dansleken Bro, bro, breja med efterföljande dragkamp. Det blev många glada skratt!


Sedan fick eleverna rotera på tre stationer och öva på basketstraffar, fotbollsstraffar och hopprep. 

Vi avslutade lektionen med att öva på kurirstafett. 

På eftermiddagen började vi med en ny bokstav, Gg. Eleverna arbetade enligt EPA och samlade ord med bokstaven Gg. Det var bra samarbete i paren och när vi tillsammans skrev och läste alla orden, blev det naturligt att prata kring stavningen av vissa ord. Innan eleverna gick hem för dagen, fick de med sig sin läsläxa. Nu gäller det att läsa 15 minuter om dagen minst tre dagar i veckan och fylla i ett protokoll. Detta fortsätter vi med även nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar