Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 21 april 2017

1 A har bildlektion och gör vitsippor

Idag har vi i 1 A haft bildlektion. Eftersom vi bl.a. har arbetat med vårblommor på No-lektionerna, fick eleverna i dag göra en vitsippa.

Eleverna delades i två grupper.Den ena gruppen började med att måla en toarulle grön. Den andra gruppen började med att rita och klippa ut kronbladen och montera ihop dem. Därefter bytte de och till sist fick de klistra fast kronbladen ovanpå toalettrullen och måla gula prickar i mitten av blomman. Nu står det många fina vitsippor i fönstren i klassrummet!

Nu önskar vi alla elever och föräldrar trevlig helg!

Vi ses igen på måndag. Då är det idrott. Samling vid grinden kl. 08.10 med idrottskläder, rena idrottsskor, handduk och vattenflaska i väskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar