Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 10 mars 2017

Veckobrev klass 5A

Veckobrev v.11, 5A

Idag har vi tackat av vår hjälte Ola med ett fantastiskt kak-och presentkalas!
För de föräldrar som ej var med på föräldra-mötet i onsdags kan vi berätta att vår nya rektor Åsa Amrén presenterade sig. Sedan visades hur GustafAdolfs- skolans blogg, http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se, fungerar, samt hur eleverna kan använda Bingel och Studi.se som hjälp vid läxläsning.
En del elever blev inte klara med religions-provet i torsdags och får därför möjlighet att göra färdigt på måndag. Därefter blir det en liten ändring i planeringen i SO, så vi har först en period med geografi och kartkunskap, innan vi börjar med samhällskunskap.
Läxor v.11
Onsdag: Engelska- glosor s. 91-92 + Focus s.24 Glöm inte att ta hjälp av Bingel och Övningsmästaren!
Fredag: Svenska- Diktamen, träna särskilt på ”Svåra ord”
               Matte

Övrigt
Torsdag: De elever som inte klarar simprovet, tar med sig badkläder


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar