Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 31 mars 2017

Vecka 14 -ÅR 4

Hej!


Svenska
Den här veckan har vi jobbat med vår läsvecka. Vi har delat in barnen på 4-6 i olika läsgrupper. Varje morgon har barnen fått lyssna till högläsning av oss vuxna och vi har diskuterat böckerna och de nya ord som dykt upp. 

No/ So
Vi har fortsatt att bygga broar och jobbat vidare med Sverige. Barnen som inte klarade förhöret på Svealands landskap har haft omprov.


Övrigt
I veckan fick vi en ny klasskamrat och vi hälsar honom välkommen och hoppas att han ska trivas bra hos oss. 

Nästa vecka:
Nästa vecka är det besöksvecka! Då är alla föräldrar välkomna och besöka skolan. Vi i år 4 kommer att ha en internationell buffé på fredag klockan 11, då är alla föräldrar extra välkomna! Barnen kommer att ta med mat till skolan, gärna något typiskt från sitt land och de är väldigt entusisatiska inför lunchbjudningen! Nästa vecka på tisdag eftermiddag kan man inte besöka oss i fyran då vi är på Påskvandring i Hedvig kyrka och lär oss om varför kristna firar påsk.

Ha en bra helg!

Mvh/ Cecilia, Josef, Stefan och de andra lärarna i år 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar