Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 1 mars 2017

Pokemonuppdrag i klass 1B

Idag har vi fått ett alldeles speciellt Pokemon uppdrag. Pernilla, som är student hos oss hade med sig ett ägg som hon hade hittat. Med ägget fanns ett brev till klass 1b. 
Vi började med att fundera över vad Pokemon egentligen är genom att göra en tankekarta. 
I brevet stod att barnen måste se en film om karaktärerna för att förstå kommande uppdrag. Det var spännande tyckte alla då vi diskuterade filmen efteråt. Vem är egentligen Eevee och hur många olika Pokemons känner vi till nu?
Ett uppdrag var att placera ägget ljust och varmt. Det är viktigt att vara rädda om ägget.Vi kom överens om att det var bra att placera det i fönstret över elementet innan det kan kläckas efter att vi utfört våra uppdrag. Så spännande tycker barnen.
Efter lunch fortsatte vi med våra uppdrag. Nu var det matematik och addition. Vi målade i olika färger för att få inspiration till kommande uppgifter.

Alla barn gjorde jättefina konstverk. Vi väntar med spänning på kommande uppdrag. Vad är det i ägget?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar