Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 14 mars 2017

Klass 1B handlar i affären

Idag har vi i klass 1B handlat i affären. Vi har räknat på vad saker kostar tillsammans och övat på att visa lösningar på mattespråket. Det har varit matematik på hög nivå och elever som utmanat sig!
Affären är har öppet och vi handlar för fulla korgar...
...glass och andra godsaker...
Det är bra att ta hjälp av pengar för att förstå vad sakerna kostar.
Vi skriver och ritar vad vi handlar. 
Vi skriver och ritar vad sakerna kostar.
Vi visar priserna både med pengar och siffror.
Vi räknar ut vad sakerna kostar tillsammans och visar våra lösningar på mattespråket.
Nöjd som solen - här blir det fest!
Det finns mycket gottigotti i klass 1B:s affär. 
Tydliga lösningar både på mattespråket och med pengar för att visa vad sakerna kostar tillsammans.
Mattefokus och full koncentration råder när vi räknar! 
Vi utmanar oss och klarar svåra uträkningar för åk 1! 
Nu stänger affären för dagen...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar