Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 22 mars 2017

År 6 - vecka 12 och 13 (svenska, engelska och samhällskunskap)

Hej,
Nu är vi igång med skolarbetet igen efter att eleverna varit lediga i två dagar. Idag har vi besök från Sandra på Cnema som lär klassen hur man gör film. Målet är att de i grupper ska skapa en film som är 1-2 minuter lång. Sandra kommer tillbaka nästa vecka på onsdag och då kommer filmjobbet att avslutas. Eleverna arbetar med temat Identitet, livsstil och grupptillhörighet när de skriver sitt manus. Med tur och skicklighet kan vi sedan vinna fina priser eftersom att de färdiga filmerna kommer att tävla i skolfilmsfestivalen Klappan på Cnema. 

Det var tidigare planerat att vi under den här veckan skulle fortsätta att jobba med samhällskunskap, område ekonomi. Då det är en så kort vecka har vi dock fått flytta fram det arbetet. Mer info kommer senare.

Nästa vecka har vi en läsvecka här på GA. Då kommer vi att jobba med böcker, författare och nordiska språk. Här hittar ni bedömningsmatrisen för detta arbetsområde: Bedömningsmatris i svenska vecka 13-14, författarporträtt. Alla elever kommer att skriva ett författarporträtt som ni sedan kan titta på under vecka 14 när vi har besöksvecka. Eleverna kommer att bilda läsgrupper tillsammans med fyror och femmor och ha en läsutmaning som läxa varje dag. Läsutmaningen pågår fram till påsk och man samlar poäng, 50 lästa sidor ger 1 poäng. Klassen samlar poäng tillsammans.

I engelskan jobbar alla med ett engelskspråkigt land. I det arbetet skapar de en pptx om sitt land tillsammans med en kompis. Ni hittar planeringen för arbetsområdet här: Planering/arbetsgång Engelsktalande länder. De presenterar sedan sina kunskaper om landet för sina kamrater under vecka 16, vilket datum det sker kommer vi överens om i god tid. Så här kommer arbetet att bedömas: Bedömningsmatris Engelsktalande länder

Läxor vecka 12:
  • Läs sidorna 34-47 i Upptäck Samhälle till på fredag 24/3.
  • Komplettera ditt tal om Stormaktstiden senast fredag 24/3.
Läxor vecka 13:

  • Till tisdag 28/3: Gör uppgifterna om H. Andersen i ditt häfte. 
  • Till torsdag 30/3: Gör de två sidorna med uppgifterna om "Flickan med svavelstickorna".
Alla dagar: Läs i din bok och skriv ner hur många sidor du har läst i ditt läsprotokoll. DU samlar sidor i Läsutmaningen.

Under vecka 14 har vi besöksvecka på GA. Ni är mycket välkomna till oss!

Hör av er om ni har några frågor!


//Åsa, 0727-244284
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar