Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 10 mars 2017

År 6 - planering v. 11

Hej,
Den här veckan har vi, som vanligt, jobbat hårt med olika uppgifter. Eleverna är mycket intresserade av det mesta vi gör och de vill verkligen lära sig nya saker. Veckans höjdpunkt var skolans egen melodifestival i torsdags då många elever uppträdde med dans, sång och spel. Vi kan stolta meddela att klass 6 placerade sig på både andra och tredje plats. Ett stort grattis också till den elev som sjöng så taket lyfte sig i stora salen och därmed tog hem förstaplatsen.

Under vecka 11 kommer vi att fortsätta att jobba med svenska och samhällskunskap, ni hittar planeringen här: Planering i svenska och samhällskunskap v. 10-12.

Vi fortsätter också att jobba med engelska på olika sätt för att på bästa sätt förbereda eleverna på de nationella proven i maj.

I matematiken kommer eleverna att börja med område bråk och procent. Det har de gjort förut men de kommer nu att repetera och gå vidare med svårare uppgifter.

På fredag får vi besök av Skolinspektionen. Du hittar mer information kring deras arbete på denna länk: skolinspektionen.se.

Och som vanligt hör ni av er till mig om ni har frågor om något.


//Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar