Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 14 mars 2017

1 A väljer böcker och övar på huvudräkning på elevens val

Idag har eleverna i 1 A fått höra en presentation av några olika böcker och sedan gjort ett val av vilken bok de vill lyssna till när vi har läsvecka vecka 13. Då kommer eleverna i F-1 att efter lunch under veckan få lyssna på högläsning i blandade grupper med elever från förskoleklass och de båda 1:orna. De kan välja på följande böcker:På eftermiddagen hade vi bl.a. elevens val. Då fick eleverna spela memory och öva på huvudräkningsstrategin tvillingar. De fick också spela olika mattespel på Ipad samt arbeta i matteboken.
Idag har alla elever fått hem ett häfte med veckans matteläxa. De ska öva på tvillingar (t.ex. 1+1= 2, 2-1=1) genom att säga en ramsa som vi övat på i skolan, spela memory och göra övningslistor. Någon vuxen hemma ska fylla i och signera när läxan är gjord. Läxan ska sedan lämnas till skolan senast onsdag 22/3. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar