Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 10 mars 2017

1 A skriver meningar och frågor och har engelska

Idag började vi dagen med svenska. Vi repeterade vad en mening och en fråga är och vilka ord som kallas frågeord. Sedan fick eleverna samarbeta i par och tillsammans skriva minst fyra meningar och två frågor till bilden med många Åå-ord, vilka vi arbetat med tidigare under veckan. När eleverna hade skrivit klart, skulle de byta papper med varandra och göra en kamratbedömning med hjälp av en checklista för skrivande. Sedan bytte de tillbaka och hjälptes åt att rätta eventuella fel. En bra lektion med arbetsro och bra samarbete!
På eftermiddagen hade vi bl.a. engelska och repeterade först vad olika djur heter på engelska. Sedan lärde vi oss en sång som heter "Bingo". Lektionen avslutades med att vi såg ett avsnitt från "Gogo loves English".
Nu önskar vi alla elever och föräldrar en trevlig helg!

På måndag morgon kommer vi att ha idrott, men vi samlas först i klassrummet kl. 08.20. Eleverna behöver inte ha med sig ombyteskläder, då vi ska leka olika lekar på skolgården. Är det regnigt, går vi till Sporthallen och leker lekarna där istället. Då är det är bra om eleverna har med sig rena idrottsskor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar