Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 31 mars 2017

1 A skriver gemensam text om Helena Bross och gör Drop-in-inbjudan

Under hela veckan har vi i klass 1 A jobbat med läsning på sv-lektionerna. Eleverna har övat läsning i par och eleverna har även läst mycket hemma. Allt för att samla poäng till klassen i Påskutmaningen på skolan. Vi har också arbetat med författaren Helena Bross. Vi har samlat fakta om henne genom att se på film och läsa på hennes hemsida samt läst en intervju som barn gjort med henne. Sedan har vi tillsammans skrivit en faktatext om henne.
På eftermiddagen hade vi bild och då fick eleverna göra egna inbjudningar till Drop-in som vi har på tisdag 4/4 kl. 8.45-10.45.


Nu önskar vi alla elever och föräldrar en trevlig helg!

På måndag är det idrott. Samling vid grinden kl. 08.10 med idrottskläder, rena idrottsskor och handduk i väskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar