Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 27 mars 2017

1 A övar på tvillingar med tiotal och har parläsning

Idag var det dags för att börja öva på en ny huvudräkningsstrategi - tvillingar med tiotal.


Efter genomgång av den nya strategin, fick eleverna göra en övningslista och sedan spela bingo parvis. Samma saker ska de sedan öva på hemma under veckan, samt göra arbetsblad. Arbetsbladen ska med till skolan igen, senast måndag 3/4.På eftermiddagen var det sedan dags att inviga läsveckan med högläsning i blandade grupper med elever från förskoleklass och klass 1. En mycket trevlig lässtund med nyfikna elever som ville veta vad som skulle hända i boken de valt att lyssna på.

När alla elever var samlade i klassen igen, började vi med parläsning. I bestämda läspar ska eleverna under veckan läsa böcker högt tillsammans och öva på att läsa ut ord och meningar och kunna återberätta texten. De får fylla i ett enkelt protokoll för att bokföra sin läsning. Varje läst bok ger en poäng till klassen. 

Eleverna kan även samla poäng genom att läsa en bok hemma under veckan. Alla har idag fått hem en bok de själva valt. När den är utläst, tar man med den tillbaka till skolan och får en poäng. Hur många poäng kan klass 1 A samla under läsperioden som pågår till onsdag 5/4?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar