Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 8 mars 2017

1 A övar på tiotal och ental och har so-lektion

Idag började vi dagen med matematiklektion. Efter repetition av tiokamraterna, som är läxa hela veckan, delade vi oss i två grupper.

Den ena gruppen spelade mattespel och övade då mer på tiokamrater. Den andra gruppen fick arbeta laborativt med pengar och arbeta med talen 10-20. Sara sa och skrev tal som eleverna parvis skulle lägga med pengar. Vi repeterade begreppen tiotal och ental och tittade på hur dessa kan knytas till mynten tiokronor och enkronor. Sedan byttes vi om så att båda grupperna fick göra båda sakerna under lektionen.
På eftermiddagen hade vi bl.a. so-lektion och arbetade då vidare med familjens ekonomi. Vi tittade först på målen för arbetsområdet och eleverna fick berätta vad de hittills lärt sig. Sedan läste vi och pratade om ett uppslag i so-boken och till sist fick alla elever göra ett arbetsblad. Det blev många bra diskussioner kring vad som behövs i en familj och vad som är sådant man inte behöver, men som kan vara trevligt ibland och som man kanske behöver spara pengar till för att ha råd med. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar