Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 24 mars 2017

1 A övar på att lyssna på engelskabeskrivningar

Idag har vi i 1 A fortsatt att öva på djur på engelska. Vi har repeterat alla djur vi hittills lärt oss, sjungit en sång och övat att fråga och svara varandra om vilket favoritdjur man har. I slutet av lektionen fick eleverna samarbeta två och två. Alla elever fick ett kort med ett djur som var färglagt på ett visst sätt. Sara sa en beskrivning på engelska och eleverna fick parvis komma på vilket djur som beskrevs. 

Nu önskar vi alla elever och föräldrar en trevlig helg!

På måndag är det samling vid grinden kl. 08.10 för att gå till idrotten. Ta med idrottskläder, rena idrottsskor, handduk och vattenflaska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar