Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 2 februari 2017

Veckans kluring och lite annat från dagen i 1 A

Idag var det Matteus tur att ha med sig veckans kluring. Han hade med sig legobitar. Först fick alla uppskatta antalet. Sedan lade vi bitarna i rader om tio. Varje rad växlade vi till en tiostav. Då blev det åtta tiostavar och åtta bitar över som vi växlade till entalskuber. Vi bläddrade fram talet på sifferbläddran och satte upp det på tavlan. Talet 88 består av 8 tiotal och 8 ental.Eleverna fick också ge exempel på hur talet 88 kan se ut om man växlar till pengar.

Resten av mattelektionen arbetade vi med textuppgifter i matematik. Helena gjorde ett exempel till uppgiften 4-2. Sedan fick eleverna rita och skriva ett eget exempel.
Efter rasten hade vi engelska. Eleverna fick sitta i grupper och öva på att beskriva sin Mr Snowman. Sedan övade vi på några engelska ord för vinteraktiviteter och eleverna fick rita och skriva på ett arbetsblad. På eftermiddagen fortsatte vi arbeta med vargen på No-lektionen. Vi tittade på film och läste i No-boken. Eleverna fick sedan göra ett arbetsblad där det skulle fylla i ord som saknades samt klippa ut och klistra upp vargens näringskedja. 


Imorgon är det fredag. Då är det sista dagen att lämna in glasburkar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar