Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 27 februari 2017

Räknestrategier och tiokamrater

På matematiken har vi fortsatt arbetet med räknestrategier. 
Vi har diskuterat hur räknesätten addition och subtraktion hänger ihop och pratat om att det inte behöver bli svårare att räkna med stora tal när man lärt sig lösa uppgifter med lägre tal.
Den här veckans räknestrategi är addition och subtraktion med tiokamrater.
Vi har sjungit tiokompissången...
...och spelat memory för att befästa tiokamraterna.
Det gäller att komma ihåg vilka tiokamraterna är för att få par.
Fingrarna är bra att ta till hjälp om det behövs.
Veckorna framöver kommer vi arbeta intensivt på flera olika sätt med huvudräkning och räknestrategier på matematiken. Eleverna kommer även en period framöver ha läxa varje vecka med veckans räknestrategi. Det är för att ha möjlighet att befästa och automatisera talen inom talområdet 0-10. Titta efter i barnens röda mapp, där ska veckans matteläxa med följande informationsbrev finnas.
Med läxan följer memorykort och övningslistor för att kunna öva på tiokamraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar