Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 7 februari 2017

1 A skriver Kk-gåtor och arbetar med mönster

Idag började vi dagen med svenska. Eleverna fick skriva bokstavsgåtor med Kk parvis och öva på att samarbeta och hjälpas åt för att skriva så bra gåtor som möjligt. Det var lite klurigt att komma överens om vilket ord man skulle välja. Imorgon blir det spännande att höra gåtorna när eleverna ska få redovisa dem för varandra.
På mattelektionen hade vi genomgång om mönster. Sara hade satt ihop kuber på lite olika sätt och eleverna fick komma med förslag hur mönstret skulle fortsätta. Sedan fick eleverna samarbeta parvis. De fick se ett mönster och skulle samtala och komma överens om hur det skulle fortsätta, rita sitt svar på miniwhiteboardtavlan och visa upp så att Sara kunde se. Det fungerade bra!
Resten av lektionen fick eleverna arbeta med mönsteruppgifter i sin mattebok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar